A A A

 

Mesajul Ministrului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu

Stimați colegi,

 

Am preluat conducerea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale deoarece îmi doresc să realizăm schimbări, care să contribuie la modernizarea sistemului social și de sănătate. Cred cu tărie că putem produce schimbarea doar în echipă. Contez mult pe sprijinul colegilor de la minister, dar cel mai mult pe implicarea tuturor angajaților din sistem, dar și a beneficiarilor. Vreau să identificăm împreună soluții la problemele care există. Vă sigur de tot suportul meu și al echipei ministeriale.

 

Am desemnat patru secretari de stat, profesioniști în tot ceea ce fac, care vă stau la mereu la dispoziție. Nelea Rusu este responsabilă de domeniul asigurărilor sociale și a raporturilor de muncă, Djulieta Popescu – de domeniul asistenței sociale, Alexandru Holostenco are în subordine domeniul asistenței medicale spitalicești, iar Marina Golovaci - cel al asistenței medicale primare și al sănătății publice.

 

Urmează o perioadă încărcată pentru toți. Ne propunem în cel mai scurt timp să revizuim: lista medicamentelor compensate, criteriile de contractare a instituțiilor medicale, Programul Unic al Asigurărilor Obligatorii de Asistență Medicală, Regulamentul privind înregistrarea la medicul de familie, dar și să implementăm sistemului informațional automatizat de asistență medicală spitalicească, etc. Pe domeniul social urmează să venim cu noi inițiative care să sporească gradul de protecție socială a populației.

 

Vă doresc succes și sunt sigură că, prin eforturi comune, vom obține rezultatele pe care ni le dorim.