A A A

 

MSMPS continuă realizarea acțiunilor în domeniul asigurării egalității de gen și prevenirii violenței în familie

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu a reconfirmat astăzi angajamentul de a continua acțiunile privind implementarea Strategiei pentru asigurarea egalității de gen între femei și bărbați și a Strategiei naţionale de prevenire și combatere a violenţei faţă de femei și a violenţei în familie, în cadrul întâlnirii cu Blerta Cela, vicedirectoarea Oficiului Regional UN Women.

 

“Apreciez mult colaborarea frumoasă pe care o avem cu UN WOMEN Moldova și rezultatele care le-am înregistrat în acest domeniu. Mizăm în continuare pe suportul vostru în implementarea Strategiilor și politicilor în domeniu”, a menționat Viorica Dumbrăveanu.

 

La rândul său, Blerta Cela, a felicitat-o pe Viorica Dumbrăveanu în legătură cu numirea sa în funcția de ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, exprimându-și încrederea că relațiile de cooperare  între cele două părți vor fi dezvoltate și consolidate.

 

Oficialii au discutat despre rezultatele înregistrate și acțiunile care urmează să fie realizate, despre suportul UN Women în finalizarea raportării CEDAW (Convenția privind eliminarea tuturor formelor de discriminare împotriva femeilor)  și pregătirea delegației naționale pentru viitoarea sesiune a Comitetului CEDAW din 20 februarie 2020, cât și revizuirea la jumătate a perioadei a Strategiei pentru asigurarea egalității de gen între femei și bărbați și a Strategiei naţionale de prevenire și combatere a violenţei faţă de femei și a violenţei în familie.

 

Menționăm că, UN Women de mai bine de 10 ani acordă suport Republicii Moldova în elaborarea și implementarea politicilor în domeniul creării condițiilor egale atât pentru femei, cât și pentru bărbați în procesul decizional, în câmpul muncii, dar și pentru reducerea violenței împotriva femeilor. Nota strategică a UN Women pentru Republica Moldova pentru perioada 2018-2022, reprezintă cadrul strategic de parteneriat și cuprinde trei arii de intervenții: femei la conducere, abilitarea economică și eliminarea violenței împotriva femeilor.