A A A

 

Beneficiarii de ajutor de şomaj şi deținătorii de patentă își pot ridica banii

Peste 14 mii de moldoveni au primit ajutorul de şomaj, de 2775 de lei, pentru perioada stării de urgenţă. Banii au ajuns şi la aproape trei mii de persoane cu statut de șomer. Casa Naţională de Asigurări Sociale anunţă că a transferat plăţile. 

 

 

Potrivit Casei Naţionale de Asigurări Sociale, de ajutoare vor beneficia 14166 persoane cărora li s-a stabilit dreptul la ajutorul de şomaj în perioada stării de urgenţă și 2964 de oameni cu statut de șomer.

 

 

Banii pot fi ridicaţi și de 2587 de titulari ai patentei de întreprinzător, care desfăşoară activităţi în domeniul comerțului și/sau al prestării de servicii în pieţele și centrele comerciale, care și-au sistat activitatea în perioada 16 mai - 30 iunie 2020, în conformitate cu hotărârile Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică. 

Ajutorul de şomaj se plăteşte de către CNAS, conform listelor electronice, prin intermediul prestatorilor de servicii de plată. Dacă beneficiarul nu a desemnat furnizorul, banii se transferă la oficiul poştal. În total, CNAS a transferat 39,6 milioane de lei pentru alocaţiile beneficiarilor de ajutor de şomaj şi deținătorilor de patentă. Plăţile pentru solicitanţii de şomaj vor fi achitate până pe 30 iunie, iar pentru deţinătorii de patentă până pe 31 iulie.