A A A

 

Comisiile guvernamentale pe domeniile de activitate ale Ministerului își vor relua activitatea

Comisiile guvernamentale în domeniul sănătății publice, demografiei, protecției copilului și drepturilor omului vor deveni funcționale în scurt timp. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, la întrevederea cu reprezentanții Agențiilor ONU din țara noastră.

 

 

Dialogul a fost centrat pe schimbul de opinii referitor la proiectele în derulare și prioritățile de colaborare pe fiecare domeniu de activitate al ministerului. „Apreciez înalt activitatea și implicarea agențiilor ONU pentru realizarea și implementarea politicilor și reformelor care au drept scop asigurarea bunăstării populației. Mă voi implica pentru a reanima Comisiile guvernamentale, astfel încât să putem promova proiectele inițiate”, a menționat Viorica Dumbrăveanu.

 

 

Părțile au convenit să se întrunească, în următoarea perioadă, pentru a stabili noi acțiuni de colaborare. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale este unul dintre principalii beneficiari ai suportului PNUD în naționalizarea obiectivelor de dezvoltare durabilă și a țintelor de implementare a Agendei 2030 și încadrarea acestora în noua Strategie Națională de Dezvoltare „Moldova 2030”. Nu în ultimul rând, Ministerul colaborează strâns de peste două decenii cu Organizația Mondială a Sănătății, UNICEF, UNFPA, UNAIDS, IOM și alte agenții și organizații internaționale.