A A A

 

Margareta Hinculov, moașă la Maternitatea nr.2: „Viața printre gângureli de copii este foarte frumoasă”

A reușit să ajute peste 2000 de mame să-și aducă copii pe lume în siguranță. Margareta Hinculov activează în calitate de moașă superioară la Maternitatea Municipală nr. 2 din Chișinău.  Indiferent de oră, zi sau anotimp, este alături de femeile care ajung aici în unul dintre cele mai importante momente din viața lor. Le încurajează cu zâmbete și cuvinte calde, le ghidează, le îngrijește și încearcă să le aline durerea atunci când devine insuportabilă și istovitoare.

 

 

„În ultimii cinci ani, am participat la nașterea a 300 de copii. De fiecare dată am emoții ca în prima zi. Îmi amintesc și acum momentul când am intrat în sala de nașteri. Aveam doar 19 ani. Atunci cred că am plâns mai tare decât mama care a născut (zâmbește). Eu niciodată n-am să uit acel băiețel. Când m-am uitat în ochii lui, am înțeles că am făcut alegerea corectă și că nu am greșit atunci când am ales să fiu moașă”, afirmă femeia.

 

 

Margareta Hinculov spune că cel mai emoționant moment este atunci când pune copii nou-născuți pe pieptul sau în brațele mamei. „Acel moment este plin de magie. Întâlnirea dintre mamă și copil este de nedescris”, afirmă moașa superioară.

 

 

În cei 30 de ani de activitate, a fost martor la cele mai sincere lacrimi, la cele mai largi zâmbete și adevărate declarații de dragoste. De fiecare dată când ține un nou-născut în brațe se simte un om împlinit și fericit, pentru că, împreună cu medicii, contribuie la îndeplinirea unui vis. 

 

 

Așa s-a întâmplat și în cazul acestei femeie, suspectată de Covid-19, care a adus pe lume marți un băiat sănătos.  Ea spune că moașa i-a fost mereu alături.

 

 

„Margareta Hinculov a avut o atitudine foarte grijulie față de mine. Nu a contat deloc că aș putea fi infectată. M-a ajutat și înainte de naștere, dar și după ce copilul a apărut pe lume. Mă simt o norocoasă că am născut la Maternitatea nr. 2”, afirmă pacienta.

 

 

Nici un virus nu o poate împiedica pe Margareta Hinculov să-și îndeplinească că dăruire și dedicație munca. Nu poate sta departe de maternitate mai mult de câteva zile. Aici și-a adus pe lume și cei doi copii. „Viața printre gângureli de bebeluși este foarte frumoasă”, poveștește zâmbind Margareta Hinculov. 

 

 

 

Foto: Dinu Bubulici