A A A

 

Măsuri vigilente pentru prevenirea răspândirii infecției COVID-19

 

De luni, 15 iunie 2020, instituțiile bugetare activează conform unui regim special de muncă. Angajatorii sunt încurajaţi să cheme la serviciu doar personalul strict necesar, iar restul angajaților să activeze de la distanță. Tot din 15 iunie s-au redeschis cafenelele, restaurantele, localurile de agrement, dar şi sălile de sport şi de fitness. Au fost reluate şi cursele aeriene. Între timp, activitatea sanatoriilor și a taberelor de odihnă a fost sistată până pe 30 iunie.

 

 

Întreprinderile din sectorul Horeca sunt obligate să respecte mai multe reguli de protecţie. Proprietarii acestora trebuie să asigure distanța între mese de 1,5 m. La o masă, în interior, vor sta cel mult 6 persoane, la terasă - 8. Mesele vor fi dezinfectate după fiecare consumator. Încăperile vor fi bine aerisite, la fiecare două ore. Angajații trebuie să poarte măști, mănuși și să le fie verificată temperatura înainte de începerea programului de muncă.

 

Şi unitățile de tip fast-food trebuie să se conformeze regulilor noi. Fiecare stație de preluare a comenzilor trebuie dotată cu ecran de protecție din sticlă, peliculă de polietilenă sau sticlă organică. Totodată, între punctele de deservire a clienţilor se va menţine distanța de cel puțin un metru. 

 

 

Şi sălile de sport şi-au redeschis uşile pentru clienţi, însă fără vestiar, baie și piscină. Este limitat numărul de participanți la o ședință de antrenament. În plus, echipamentele sportive sunt amplasate la o distanță de doi metri între ele şi urmează a fi dezinfectate după fiecare antrenament.

 

 

Totodată, au fot reluate şi cursele aeriene regulate de pasageri, cu respectarea strictă a mai multor măsuri de prevenire a răspândirii infecţiei COVID-19.

 

 

Cei care vor încălca normele epidemiologice vor fi sancționați. Oamenii legii vor monitoriza cu strictețe spațiile publice, pentru a fi evitate aglomerările.