A A A

 

Mobilizatorii comunitari, instruiţi de autorităţi

Subiectul integrării vârstnicilor în societate şi extinderea serviciilor sociale care le sunt destinate a fost abordat în cadrul atelierului de instruire a mobilizatorilor comunitari organizat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, la 17 septembrie 2019.

 

Secretarul de Stat, Ion Dodon, a menționat că protecţia socială a oamenilor în etate reprezintă o prioritate pentru Guvern.

 

„Sperăm că în urma organizării acestor acțiuni, vom reuși împreună să construim un mediu prietenos pentru persoanele în vârstă, ca acestea să fie implicate în diverse activități, să le mobilizăm și să stabilim parteneriate de dialog între autorități și vârstnici. Sunt sigur că vom avea o conlucrare care va aduce rezultate frumoase în domeniul îmbătrânirii active”, a declarat Ion Ddodon.

 

 

La atelier a fost prezentat Planul de acțiuni privind implementarea principiului îmbătrânirii active 2018-2021 și conceptul Programului național de formare a mobilizatorilor comunitari. Reprezentantul HelpAge International, Cristina Puțuntica, a menționat principalele etape de creare a grupurilor de inițiativă cu participarea persoanelor în etate.

 

La finalul evenimentului, participanții au menționat necesitatea stabilirii unei conlucrări eficiente, afirmând că vârsta înaintată nu este o piedică pentru implicarea activă a persoanelor în etate în viaţa socială, dacă le sunt create condiţiile necesare pentru a-şi valorifica potenţialul.

 

Evenimentul a fost organizat de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în parteneriat cu Departamentul Națiunilor Unite pentru Afaceri Economice și Sociale, Fondul ONU pentru Populație în Moldova și HelpAge International Moldova. În ţara noastră locuiesc 630.000 de persoane care au peste 60 de ani.