A A A

 

Solidari de Ziua națională a înverzirii plaiului

De Ziua națională a înverzirii plaiului, angajații Ministerului Sănătății, Muncii şi Protecției Sociale şi ai instituțiilor subordonate au plantat ghinde în apropierea localității Puhoi din Ialoveni. Cei care au participat la Campania „Un arbore pentru dăinuirea noastră” au îndemnat oamenii să fie solidari și să sădească copaci pentru a îmbunătăți starea spațiilor verzi din țară.

 

 

Ala Nemerenco

Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale

 

„Eu cred că este foarte important să sădeşti un copac, să citeşti o carte, să construieşti o casă, să faci lucruri frumoase. Moldova este foarte frumoasă şi noi trebuie să contrubuim la dezvoltarea ei. Ne bucurăm foarte mult că plantăm ghinde pentru că stejarul este un simbol al Moldovei. Este un copac care trebuie să se întoarcă pe pământurile noastre. El demonstrează tărie de caracter, puterea de a dăinui în ani şi noi ne bucurăm că participăm la acest eveniment". 

 

  

Alexandru Voloc

Secretar de Stat, Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale

 

„Pe lângă faptul că plantăm copaci, care este o tradiţie foarte bună, mai este şi o modalitate de a petrece timpul activ şi util împreună cu echipa. De multe ori nu avem o astfel de posibilitate în incinta ministerului sau al agenţiilor. Astăzi suntem împreună cu colegii de la Minister, Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale şi Compania Naţionale de Asigurări în Medicină". 

 

 

 

Igor Pokanevych 

şeful Biroului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în Republic Moldova

 

„Această frumoasă tradiţie presupune nu doar extiderea zonelor verzi din Moldova, dar reprezintă şi o bună ocazie de a ne uni eforturile pentru un scop nobil. Am decis să petrec o zi frumoasă în sânul naturii cu toată echipa ministerului. Eu am venit la plantat ghinde împreună cu fiica mea, care a urmărit acest proces cu mare atenţie. Sunt de părere că astfel de evenimente trebuie să aibă continuitate şi ar trebui organizate mai des". 

 

 

Andrei Matei

director, Compania Naţională de Asigurări în Medicină

 

„Considerăm că astfel de evenimente sunt importante pentru că trebuie să înverzim plaiul nostru şi să extindem cât mai mult spațiile verzi. Este important să profităm de astfel de evenimente pentru a aduna echipele instituţiilor subordonate ministerului şi pentru a socializa într-un alt mod, în mijlocul naturii”. 

 

 

Zinaida Bezverhni

director, Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale

 

„Grija faţă de plaiul nostru şi ocrotirea mediului ar trebui să fie principiile de bază ale tuturor. Este o iniţiativă nobilă să plantăm împreună o viitoare pădure de stejari. Îndemnăm toţi locuitorii ţării să ne urmeze exemplul şi să planteze câte un copac sau o ghindă”. 

 

 

Daniela Demişcan

şefa Direcţiei Politici în domeniul sănătăţii publice, Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale

 

„Este foarte important ca toată echipa ministerului şi toţi oamenii din Republica Moldova să participe la astfel de evenimente, pentru că un copac înseamnă o viaţă, aer mult mai curat, mai ales în contextul încălzirii globale”.

 

 

Tudor Pruteanu 

specialist, Compania Naţională de Asigurări în Medicină

 

„Planeta are nevoie de oxigen, or încălzirea globală se face resimțită oriunde în lume, inclusiv în Moldova. Personal, sunt extrem de îngrijorat, de aceea am decis astăzi să vin la acest eveniment, ca să contribui la înverzirea țării și salvarea spațiului în care locuim cu toții”. 

 

 

 

Corina Ignat

specialistă, Compania Naţională de Asigurări în Medicină

 

„Vrem să avem o Moldovă frumoasă şi curată. Unde-i unul, nu-i putere, unde-s doi, puterea creşte”. 

 

 

„Un arbore pentru dăinuirea noastră" este principala campanie națională de plantare a copacilor în Republica Moldova care, în acest an, este marcată pentru al 24-lea an consecutiv și are menirea de a mobiliza oamenii să participe la acțiuni de înverzire. Peste 14 milioane de puieți vor fi plantați până la sfârşitul lunii noiembrie în toată țara. Pentru achiziția materialului săditor, din Fondul Ecologic Național a fost alocat un milion de lei.